iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бойко Борисов отново ще реже лента в пернишко на 17 май

Бойко Борисов отново ще реже лента в пернишко на 17 май 04_1430295057

Премиерът Бойко Борисов откри новото предприятие за пресни зеленчуци в Долна Диканя, като това е първият, но не и последният обект за тази година, който той ще открие в пернишко.

На 17 май Борисов отново ще бъде в Перник, за да пререже лентата на ремонтирания 5-километров път към манастира "Св. безсреберници Козма и Дамян" в Гигинци. След това Борисов ще посети и обновеното старо манастирско крило.

Според домакина на манастира отец Никанор благодарение на застъпничеството на Бойко Борисов пътят до манастира е двулентов, а не само с една лента, както е било първоначално по проект. Премиерът си спомни облаците прах по стария път, когато е идвал до светата обител, по който дори се счупила премиерската кола.

Във връзка с прословутите магнолии на премиера, станали хит във Фейсбук, Никанор обеща, че ще засади магнолия в двора на манастира.

Преди да посети Гигинския манастир Бойко Борсов ще се отбие до брезнишкото село Велковци, където ще присъства на официалното приключване на ремонта в тамошната черква "Св.Анна".

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.