iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бойко Борисов ръководи операцията по освобождаването на заложниците в Сливен

Сливен

Премиерът Бойко Борисов е в Сливен и лично ръководи операцията по освобождаването на заложниците, предаде Нова телевизия.  Министър-председателят пристигнал в Сливен около 4,00 часа сутринта. Обяснението за присъствието му там е отсъствието на пътуващия в чужбина вътрешен министър Цветан Цветанов. Това наложило лично премиерът да  надзирава работата на спецченгетата по случая със заложниците в клона на "Инвестбанк".

Към настоящия момент се предполага, че похитителят на 32 години, сирак, работил в охранителна фирма. Рано през деня днес при него беше останал само един заложник.

Драмата започна  около 16,00 часа вчера, когато маскиран  въоръжен мъж нахлу в офиса на финансовата институция, простреля единия от охранителите и взе за заложници 7 служители. По-късно той освободи 32-годишния кредитен инспектор Радина Терзиева, като в замяна получи цигари и безалкохолно.

Малко след 04.00 часа през нощта бяха освободени още две от служителките на „Инвестбанк”. Към 04:15 часа са били пуснати на свобода главната счетоводителка Ивелина Тенева и Мими Величкова, която работи като касиерка в банката. Малко след 07.00 часа беше освободен още един от заложниците в Сливен, мъж, вероятно Димитър. Освобождаването на заложниците е станало след преговори с похитителя.

Според медицинския екип, извършил операцията, състоянието на простреляния 42-годишен охранител от „Инвестбанк” Станчо Станев е стабилизирано. Животът му е вън от опасност.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.