iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Арендатори мамят собственици на ниви в Трънско

Собственеци на земя в Трънско

Арендатори на земи в Трънско са злоупотребили със земите, които ползват. За това алармираха собствениците на ниви на среща с народния представител Ирена Соколова днес.  

Хората в Трънско се оплакват от  зачестили напоследък случаи на ползването на обработваеми площи без съгласието  на собствениците им. Те се интересуват от правните рамки на отдаването на земеделски земи и правото им да получават рента.

Собствениците на ниви  настояват за съдействие от народния представител и са поискали конкретна юридическа помощ от юриста на общинската служба по земеделие  Любомирова. Тя е обещала едностранно разваляне на договорите им с арендаторите, които са уличени в злоупотреба със земеделски земи.

Случаите на злоупотреба са известни на службата по земеделие и са предприети съответни действия, е уверил Радослав Радославов. По думите му за ефективни мерки са необходими действия от страна на двете засегнати страни.

Срещата беше днес, 7 март 2011г. от 11:00 часа в заседателната зала на Община Трън. Освен депутата Ирена Соколова, на разговора присъстваха заместник областния управител Росен Йорданов, шефът на Областна дирекция „Земеделие и гори” Радослав Радославов, кметът на Трън  Станислав Николов.

Подобни  срещи ще се провеждат всеки месец, за да могат да се изясняват  важни за хората въпроси и документацията за обработваемите земи да е пълна и изрядна,  така че всички страни по договорите да са удовлетворени, каза народната представителка.  

 

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.