iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


180 перничани в "Единство"

180 перничани в "Единство" сн.dobrinite.com

Политическият проект на Мартин Димитров и Надежда Нейнски – Национален съюз „Единство“ вече има своите поддръжници и в Перник. Около 180 човека вече са записани в съюза, чиято учредителна сбирка се състоя на 12 декември в Камерната зала на Двореца на културата.

Координатор за област Перник е Драгомир Драгомиров, а за общината – Николай Драгомиров, който в момента е общински съветник от СДС, а допреди седмица все още бил член на синята партия. Предстои учредяването на структури и в останалите общини от област Перник.

По неофициална информация  към „Единство” са се присъединили само от членовете на  пернишката организация на СДС. Другите записани били нови лица или стари седесари, които отдавна са напуснали партията. В учредяването на местната структура активно помагал д-р Георги Драганов, управител на общинското дружество ДКЦ-І, който беше общински съветник от СДС, но след това напусна партията и в предишния мандат влезе в градския парламент като представител на „Съюз за Перник”. Вероятно той ще бъде поканен в предизборния щаб на местната структура.

„Единство” е модерната дясна политическа партия, замислена като обединение на всички десни партии”, каза в Перник бившият председател на младежката организация на СДС Христо Панчуков. Учредителите смятат, че са дясната алтернатива и че трябва да дадат възможност на хората да ги изберат. Сред амбициите на новата партия е добро представителство в новия парламент. По думите на областният координатор за Перник Драгомир Драгомиров „Единство” е последната битка за демокрация.

В залата на Двореца на културата се бяха събрали около  петдесетина  човека. Гости на събранието бяха и активни членове на ДСБ.

Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.