iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Завлякоха 200 семейства в Бургас

Завлякоха 200 семейства в Бургас 06_1434891641

30-етажна сграда се издига в бургаския квартал „Меден рудник”, като в нея има 200 апартамента и всички те са напълно или частично платени от българи, руснаци, поляци, гърци и италианец.

Цената на квадратен метър през 2008 година, когато собствениците сключили договор с тогавашният управител на фирмата „ГМ Строй” Георги Иванов варирала от 300 до 500 евро, в зависимост от височината и гледката, информира Нова тв.

Небостъргачът трябвало да бъде издаден през 2013 година, но работата по довършването спряла. Тогава управителят Георги Иванов, с когото вече сме ви срещали преди години прехвърлил имота на Дона Тодорова. Според живеещите в блока това е 87-годишната му баба. Нова тв. не са успели да я открият,тъй като според съседи жената е болна и трудно подвижна.

Година по-късно бабата е заличена в търговския регистър и фирмата е прехвърлена на нови двама собственици Николай Мушков и Петко Григоров. Работата по обекта обаче не се възобновява.

Преди дни новодомците пак от търговския регистър разбират, че на „ГМ Строй” е обявена в неплатежоспособност и е наложен запор на имуществото. В офиса на фирмата екипът на Нова откри адвоката на фирмата,която заяви, че и те са притеснени от ситуацията.

„Тази ситуация не е приятна и за нас. Нашата основна цел в тази ситуация е по възможно най-добрия начин да защитим клиентите си, тъй като имаме предварителни договори,повечето хора са си изплатили на 100 % обектите и нашата цел е така да направим ,че по възможност те да си получат апартаментите, дори и да довършим сградите”, обясни Светлана Добрева, адвокат на фирмата.

Бившият собственик Георги Иванов потърси Нова, за да се чуе и неговата позиция. Основен виновник за ситуацията по думите му е банката, наложила запор заради две неплатени вноски по кредит в размер на 6 хиляди евро.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.