iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Започна пренасянето на районния съд в София

Започна пренасянето на районния съд в София 02_1424268755

Районният съд в София започна да се пренася. Той вече ще се помещава в зданието на бившето ГУСВ.

Част от съдиите, държавните съдебни изпълнители и служителите още от понеделник са в сградата на бул. „Цар Борис ІІІ” 54.

От 4 март Трето гражданско отделение на Софийския районен съд също ще осъществява дейността си в същата сграда. Преместването му ще се осъществи на 26 и 27 февруари. Поради тази причина следващия четвъртък след 12 часа няма да се извършват справки по делата в сградата на ул. „Съборна” 9.

Регистратурата на Трето гражданско отделение обаче ще функционира нормално и съдебните заседания ще се провеждат редовно в сградата. Временно в новото здание на Районния съд ще се влиза не откъм бул. „Цар Борис ІІІ”, а откъм ул. „Баба Илийца”. Причината са продължаващите строителни работи в пространството около сградата.

От съда призовават гражданите за разбиране при евентуално възникнали проблеми при функционирането му, тъй като преместването в нова сграда е безпрецедентно като обем. Това обаче не решава проблема с липсата на достатъчно служители, които да обслужват гражданите.

Миналия месец Районният съд изпрати писмо до Висшия съдебен съвет, с което напомни за пореден път, че няма нужда от бармани, а от повече администрация.

Най-голямото по численост съдилище у нас изпитва сериозни затруднения заради липсата на обслужващ персонал. Въпросът се поставя за поредна година, но и досега ВСС не е решил окончателно проблема.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.