iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Върнаха митничар на работа

Върнаха митничар на работа 01_1421149468

Зам.-началникът на Свиленградската митница Георги Костадинов, станали известен заради разследване за трафик на дрога, днес се върна на работа.

Със заповед на шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов той пое началническото място в отдел "Митническо оформяне", потвърдиха от митническото ведомство в Свиленград. При специализирана акция на прокуратурата и ДАНС Георги Костадинов Георгиев беше задържан на 21 май 2014 г. в дома си в Свиленград, след като в служебния му автомобил "Форд Фокус" бяха открити около килограм и половина амафетамини.
По-късно Апелативният специализиран наказателен съд пусна Костадинов от ареста.

След 8 месеца Костадинов е възстановен на работа в митницата, след като обвинението срещу него е прекратено от Пловдивската окръжна прокуратура с постановление от 15 дкември 2014 г. "Няма доказателства, които пряко свързват намерения в колата наркотик с Георги Костадинов", коментира мотивите си за снемането на обвиненията срещу Костадинов прокурорът по делото Галина Андреева-Минчева. Тя уточни, че делото е прекратено частично срещу Костадинов, но продължава да се води срещу неизвестен извършител.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.