iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Удължава се срокът в София за ползване на данъчни отстъпкки

Удължава се срокът в София за ползване на данъчни отстъпкки 12_1419328477

Тази година данъчната кампания на София за 2015 г. ще започне от 1 февруари или един месец по-рано от традиционния старт. Това автоматично означава, че ще се удължи и срокът, в който гражданите могат да ползват данъчни облекчения при плащане на пълния размер на част от налозите.

Това важи за данъка върху недвижимите имоти. Според наредбата на общината, ако се плати пълният му размер до 30 април, отстъпката е 5%. Ако хората не се възползват, през годината трябва да внесат две равни вноски - до 30 юни и до 30 октомври. С месец повече софиянци ще могат да се възползват и от бонус при данъка върху колите, който също е 5% от цялата сума на налога. Той също се плаща на две равни вноски. Отстъпка от 5 на сто ползват и хората, платили в пълен размер патентния данък. За бонуса обаче срокът е краят на януари.

Изтича друг срок - за хората, които имат имот, но няма да ползват през следващата година. Те могат до 31 декември да подадат декларация, която да ги освободи от такса смет през цялата година. Столичната община не предвижда промяна в размера на местните данъци и такси през 2015 г.

От следващата година общината предвижда и нововъведения. Едно от тях е честитките с дължимата такса смет да се получават по електронен път. Това ще става чрез онлайн платформата, през която в момента столичани могат да плащат данъците си.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.