iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


У нас ще има "Черен петък" до Коледа

У нас ще има "Черен петък" до Коледа 12_1418305117

В моловете в цялата страна ще има „Черен петък” чак до Бъдни вечер. Денят, в който търговските центрове смъкват цените, у нас ще се мултиплицира.

„Черният петък” вече се състоя на 28 ноември, когато облеклата, детските играчки и техниката поевтиняха с 30 на сто. Магазините обаче са подготвили нови промоции за Коледа и предвиждат да намалят цените с още толкова.

Така масово марковите дрехи ще могат да се купят с до 70 процента по-евтино.

В момента има големи намаления на официални рокли, дамски и мъжки дънки и пуловери, които се предлагат с големи отстъпки. Цените на дънките масово са намалени от 70 на 30 лв., а на пуловерите от 30 на 15-16 лв. Най-големият хит са вечерните дамски тоалети, които могат да се намерят и за 20 лв. Намаления има и на ботуши, които са стрували 170 лв., а сега са с цена 99 лв.

Продавач-консултанти признаха, че една от причините за големите намаления е, че стоката е изкупена и са останали единични номера или размери. Други пък подчертаха, че управителите им искат да бъдат конкурентоспособни на останалите бутици и затова определят специални цени. През следващата седмица ще намалим с 30 процента зимните якета, цените на които в момента стигат до 200 лв., допълниха търговци.

И докато някои магазини свалят цената двойно, други действат още по-ударно и правят тройни намаления. В някои от марковите бутици в момента може да си купите блуза за 10 лв., намалена от 30 лв.

Планира се повечето магазини да задържат ниските цени до 25 декември, но и има и други, които обещават специални отстъпки чак до Нова година. Има и бутици, които всяка седмица правят тематични промоции – едната само на ризи и панталони, а другата само на връхни дрехи. Експерти коментираха, че търговците разчитат на по-голям оборот през предпразничните дни и затова са толкова смели в промоциите, които предлагат.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.