iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Телефонните измамници стават все по-изобретателни

Телефонните измамници стават все по-изобретателни 04_1430126643

Телефонните измамници в шуменско откриха нов сезон с изменен сюжет. Това предупреди ОДМВР. Вместо прокурори, лекари и полицаи на домашните телефони на измамените звънят “пожарникари”, а в новия сезон сюжетът на измамата се върти около трагичен взрив с ранени роднини.

В момента вървяла вълна от обаждания на огнеборци, които съобщавали на събеседниците си, че в дома на техен близък е възникнал пожар и той е пострадал. Версиите били различни - от късо съединение на електрически уред до взрив на газова бутилка. За да звучат достоверно мошениците давали телефон на служител на пожарната и посочвали име с някакъв чин, например лейтенант Иванов. “Състоянието на вашия близък е изключително критично, има опасност за живота му, налага се спешно лечение и са нужни средства” - обяснявал пожарникарят. В някои варианти се намесвал и лекар.

Измамена по тази схема станала жена на 72 години от Шумен. Към 14.30 в петък й позвънил мъж. Представил се като “д-р Маринов от болницата в Търговище” и разказал, че дъщерята на бабата е пострадала при взрив от газова бутилка. Поискал пари за операция и малко след това пред дома си на ул. “Владайско въстание” бабата предала на непознат куриер 4 хиляди лева.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

27-Април-2016

27-Април-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.