iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Светлоотразителни мечета получиха първолаци

Светлоотразителни мечета получиха първолаци 05_1430834665

Въгледобивната компания „Мини Марица-изток" се включи в Третата глобална седмица за пътна безопасност, като бъдещите първокласници, които тепърва ще изучават правилата за движение, ще трябва да изграждат у себе си навици за самосъхранение.

Всички близо 400 деца от предучилищните групи в детските градини на община Раднево ще получат светлоотразителни мечета, съобщиха от ръководството на дружеството.

Те са подходящи за закрепвана както на ученическите им раници, така и на дрехите им и позволяват детето да бъде забелязано на пътя на три пъти по-голямо разстояние. Пешеходец със светлоотразител може да бъде забелязан в тъмното от шофьор на дълги фарове от около 300 метра, а ако е без светлоотразител, в зависимост от това с какво е облечен, шофьорът го вижда едва от 00 метра приблизително, твърдят експертите.

„Спаси живота на децата" е официалното мото на Третата глобална седмица, обявена от Организацията на обединените нации, която разпространи „Декларация на децата за безопасност на движението по пътищата". В нея най-малките жители на планетата изразяват своите мисли и страхове за опасностите при движението по пътищата.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.