iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Старо училище се руши

Старо училище се руши 02_1424524237

Старо училище в русенското село Бъзън се руши. То е построено безвъзмездно с общите усилия на жителите на селото.

През 2008 г. сградата била продадена от община Ветово, малко преди селото да мине под шапката на русенското кметство. Затова сега селяните са решили да си я купят обратно и да я превърнат в детски център. Сградата е като излязла от филм на ужасите. В стаите се въргалят изпочупени чинове, по пода са разхвърляни учебници и тетрадки, както и изпотрошени лабораторни материали.

Училището е имало и голям физкултурен салон, който в момента стои запуснат. В същото време в Бъзън има около 150 деца, които са принудени да се занимават с извънкласни дейности по малки стаички, пръснати из селото. Освен това те трябва да пътуват до Русе или съседните села, за да отидат на училище, което излиза солено на родителите заради автобусните билети.

Кметът Василена Цанкова заяви, че желанието на местните е да организират в училището детски център, където да репетират танцьорите. В него ще има компютърна зала и място за тенис игри. Според Цанкова има много безработни учители, които дават консултации вкъщи, а могат да ги дават в училището, където може да има и занимални след клас.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.