iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съседи приютиха семейство след пожар в дома им

Съседи приютиха семейство след пожар в дома им 04_1429187652

Съседи приютиха семейството на Павлинка и Красимир Пантелееви от гр. Тръстеник. Техният дом изгоря до основи във вторник и хората бедстват без пари и елементарна покъщнина.

Останалата без покрив фамилия има 4-месечно бебе. Съпрузите гледат възрастна жена, каза съгражданинът им Георги Атанасов, който организира благотворителна акция за подпомагането им. Синът на Пантелееви тази година е абитуриент и му предстои бал, допълни той.

„Винкелите на дограмата остъклението се бяха изкривили от високата температура", твърди Атанасов. Пожарът избухнал по обяд от плазмен телевизор в една от стаите на дома. Пантелеви правили основен ремонт на двуетажното си жилище миналата година. До пристигането на пожарникарите 40 минути след сигнала огънят изпепелил всичко.

По чудо няма пострадали хора. Обитателите панически успели да избягат от пламъците, разказаха съседи.

Бедстващите хора на първо време се нуждаят от храна за бебето, дрехи и обувки. От жилището са останали само голи стени, съсипана е цялата покъщнина, изгорели дори личните документи на хората. Нямат дрехи, обувки и завивки. Само Красимир работи като шофьор на камион. Организаторите на кампанията се надяват спомоществователи да дарят мебели и строителни материали. За съжаление заради измамници мнозина се съмняват и не изпращат средства, въпреки че се обаждат с готовност, каза Георги Атанасов.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.