iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Започва ремонта на Цариградско шосе в София

Започва ремонта на Цариградско шосе в София 04_1429335693

От понеделник започва първият етап от ремонта на централния софийски бул. "Цариградско шосе". Той ще бъде в участъка от Околовръстното шосе до надлеза над бул. "Ал. Малинов".

А от юни тръгват и другите големи пътни проекти в столицата, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова. "Ще започнем основните ремонти в началото на юни, за да има проходимост на града. Ще се стремим да не блокираме два съседни булеварда и да създадем по-малко неудобство за хората", обеща тя.

Първоначално ще бъдат затворени южните платна на "Цариградско шосе". До средата на юни ще трябва да приключат всички дейности и след това ще се затворят северните платна. Заедно с това ще започне и изпълнението на втория етап - от 4-ти км до "Алея Яворов". Очакванията са до 10 септември булевардът да е готов. Общата стойност е почти 20 млн. лв., а изпълнител е обединение "Цариградско", в което влизат "Трейс груп холд" АД и "Инжпроект" ООД. Трябва да бъдат направени разширения и по бул. "Александър Малинов". "Миналата година с метрото беше ремонтирана част от бул. "Александър Малинов". Тази година отново от "Метрополитен" ще бъде разширен участъкът от булеварда от "Цариградско шосе" до "Андрей Сахаров" през май, до края на август ще бъде готова връзката от Бизнес парка до Околовръстното шосе", обясни Фандъкова.

В плановете на общината са още няколко обекта и по-малки улици в столицата. През юни предстои и реконструкцията на пл. Руски паметник и на бул. "Дондуков". Очаква се до края на август да приключат и наземните работи по бул. "Черни връх", където в момента тече строителството на нова метростанция от втория лъч на метрото. След завършването на тези обекти ще започне и реализацията на проекта за кръстовище на две нива на бул. "Иван Гешов" и бул. "България". Ремонт очаква и бул. "Витоша" - от бул. "Патриарх Евтимий" до Южния парк. Вече се работи в пешеходната му част в участъка от ул. "Солунска" до "Алабин". Трябва да бъде извършен и ремонт на бул. "Монтевидео" в кв. "Овча купел". В момента текат отчуждителни процедури за ремонта на ул. "Обиколна" в "Дружба".

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.