iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Влаковете в столичното метро се движеха със закъснение вчера

Влаковете в столичното метро се движеха със закъснение вчера 07_1436523055

Софиянци бяха неприятно изненадани вчера рано сутринта в един от най-горещите дни. Причината е, че влакчетата в столичното метро пристигаха с огромно закъснение.

Причината - влак беше спрял да се движи на изхода на депото на метрото в кв. "Обеля" и препречи движението на останалите мотриси.

"Техническият проблем е свързан с влак, който е спрял да се движи на изхода на депото в кв. "Обеля" и препречва движението на останалите мотриси. В момента се правят опити той да бъде изтеглен, за да освободи пътя за движение на другите влакове", обясни Братоев вчера сутринта. Така интервалите от 4-5 минути станаха 10-12 в ранните часове вчера. Малко преди 10 ч. от общинската фирма "Метрополитен" съобщиха, че е бил възстановен редовният график на метрото, но и в късните часове все още имаше технически проблеми. На таблата на пероните на станцията на Софийския университет например не излизаха минутите, които остават до идването на мотрисата. Същата ситуация беше и на "Сердика 2".

Така движението в София се превърна в ад не само с кола, но и с градския транспорт. Шофьорите също бяха неприятно изненадани вчера с образувалото се задръстване на Околовръстния път в столицата заради обърнат тир близо до разклона за Бояна при Националния исторически музей в посока "Горубляне". От полицията спираха камионите в района, за да не се затруднява допълнително движението. Отделно от началото на тази седмица в София се образува още една тапа с ремонта на бул. "Сливница". Продължават и ремонтите на бул. "Цариградско шосе" и на кръговото на Руски паметник.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.