iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В София вече ремонтрат и в кварталите

В София вече ремонтрат и в кварталите 06_1435051420

Строителният сезон в столицата навлиза в разгара си, като освен централни булеварди и обекти като "Цариградско шосе" и кръстовището на Руски паметник, придвижването става все по-трудно и в кварталите.

От една седмица е затворена една от основните артерии в "Студентски град" - ул. "Академик Стефан Младенов". Ремонтът там трябва да приключи най-късно в началото на август. Улицата ще се ремонтира в участъка от бул. "Г.М. Димитров" до ул. "Професор д-р Иван Странски". Вече приключва ремонтът в участъка между улиците "Проф. Атанас Иширков" и "8 декември" до УНСС, което е първият етап от ремонта. Заради ремонта бяха затворени двете платна и се допускаха само хора, които живеят в блоковете в този участък. Това сериозно затруднява движението в студентския квартал, защото там се намират Националната спортна академия, УНСС, а освен това протежението на цялата улица в този участък се използва за паркиране.

От началото на тази седмица е затворен и друг участък от улицата - от бул. "8 декември" до "Йордан Йосифов". "Акад. Стефан Младенов" е дълга 2.7 км и ремонтът й струва 2.3 млн. лв. В момента се проучва и възможността за изграждане на велоалея.

Постепенно в София започва и ремонтът на 30 вътрешноквартални улици, като в списъка са включени улици в районите "Надежда", "Овча купел", Връбница", "Люлин" и др. Сред печелившите през този сезон са улиците "Пладнище", "Дъга" в район "Овча купел", както и ул. "Кирил Драганов" в "Надежда" и "Христо Фотев" в "Люлин". Очаква се всички ремонти на малките квартални улици да приключат до септември.

На "Цариградско шосе" в участъка от отбивката за външно министерство до алея "Яворов" все още се образуват задръствания. В момента се ползва само едното платно, като в посока центъра е обособена една лента за движение, а в посока хотел "Плиска" - две. Първоначалната организация на движението беше по една лента в двете посоки, но още в първия ден от затварянето на булеварда се образуваха огромни задръствания.

До края на юли ще продължат и ремонтните дейности по бул. "Александър Малинов" в "Младост". Междувременно продължава и ремонтът на Руски паметник.

ПРЕДСТОЯЩО

В късната есен пък се планира начало на изграждането на кръстовище на две нива на бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов", а срокът за изпълнението е 11 месеца.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.