iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Технически срив остави хора без информация на летището в София

Технически срив остави хора без информация на летището в София 07_1435816713

Вчера на летището в София започна монтаж на временни монитори. Причината е, че е имало четири дни без информация за полетите, за пътниците на терминал 2 на летище София.

В неделя технически срив на информационната система на аерогарата "изгаси" мониторите. Вчера от управата започнаха монтаж на временни табла, а служители от аеропорта и стюардеси от различните авиокомпании даваха информация лично на обърканите пътуващи.

От летището обясниха, че до края на вчерашния ден ще бъдат монтирани шест монитора, които ще предоставят информация за полетите. Аудиосъобщенията в залите за заминаващите се излъчват 4 пъти по-често, за да информират пътниците за разписанието. Допълнително са ангажирани служители на летището, които упътват и подпомагат пасажерите при необходимост, увериха от аерогарата. Причината за срива била в изгорял сървър на информационната система. Вече е доставен нов сървър, но монтажът му ще отнеме време. Не е ясно кога ще се възстанови напълно системата за полетна информация на таблата в залите.

Много от пътниците проверяват в телефоните си информацията за излитащите самолети, но остава проблемът с това на кое гише да се чекира багажът и към кой изход да се отправят пътниците за излитане.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.