iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Столична община събра повече пари

Столична община събра повече пари 07_1469249580

Столична община е събрала с 5 млн. лева отгоре от данък МПС през миналата година, като причината за по-добрите приходи е защото кметсвото обвързва налога с техническия преглед. Така в хазната за 2015 година са влезли 69,5 млн. лв. След подобряване на контрола за първите 6 месеца на тази година ръста е с допълнителни 5 млн. лв. спрямо първите месеци на 2015 г., похвали се зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов.

От няколко месеца общината затегна контрола и с издаването на нови стикери с баркод, които се раздават с платения данък. „На практика при преминаване на технически преглед не е необходимо представяне на документ на хартиен носител. Обмена на данни между системите потвърждава липсата на задължения за данък МПС”, обясни Барбалов. Той обаче подчерта, че при плащане по банков път са необходими два работни, след които системата потвърждава липсата на задължения. При плащане в някои от данъчните отдели информацията се обновява веднага.

Барбалов припомни, че от няколко дни системата за технически преглед работи за цялата страна. "Това изисква да имаме предвид някои промени. Досега бяха обхванати около 820 000 моторни превозни средства, които са в София, отскоро са вече 4 000 000 от цялата страна", обясни той.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.