iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще откриват три нови станции на метрото

Ще откриват три нови станции на метрото 05_1431066576

Официално откриват три нови станции на метрото от днес. Те ще свързват "Младост 1" с Бизнес парка в "Младост 4", като на откриването ще присъстват президентът Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов, вицепрезидентът на Европейската комисия Кристалина Георгиева и общинари.

Новият участък е продължение на първия метродиаметър и е с дължина 3 км. Стойността му е 44 милиона евро, от които 34 милиона са европейско финансиране. Новите станции са на Александър Малинов, Александър Балан и Бизнеспарка, пише "Всеки ден".

Очаква се 32 000 пътници да ползват новия участък. Междувременно продължават и наземните ремонти над станциите по бул. „Александър Малинов".

Нови 45 хиляди пътници ще ползват новия лъч, посочи столичният кмет Йорданка Фандъкова:

До края на май трябва да бъде готов подземният парк, който е за 120 автомобила, при Бизнес парка. Наземно ще могат да паркират около 600 автомобила. Ще продължи работата по изграждане на новата отсечка на булевард "Александър Малинов". До края на лятото тя трябва да бъде също годна. Заедно с разширението на булевард "Александър Малинов" до булевард "Цариградско шосе". Това ще означава, че имаме една шестлентова връзка, по три ленти в двете посоки, от "Цариградско шосе" до Южна дъга, предаде БНР.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.