iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съдят бивш шеф на столично общинско дружество

Съдят бивш шеф на столично общинско дружество  04_1461385073

Бившият шеф на столичното общинско дружество Христоско Вретенаров отива на съд по обвинение за изнудване на бивша любовница. Това съобщиха от прокуратурата. Софийската градска прокуратура е внесла обвинителен акт срещу Вретенаров за това, че е изнудвал за 7 хил. лв. жена с инициали М.Д.

"Обвиняемият и пострадалата се познавали повече от 15 г., а в определен период от време имали и интимна връзка. М. Д. обаче била омъжена . През март 2014 г. Вретенаров решил да я изнудва да му даде 7 000 лв. В противен случай се заканил да й "съсипе бизнеса", както и че ще разкаже на съпруга й за връзката им.

От разследването по случая става ясно, че пострадалата в присъствието на свидетел в столично заведение дала на Вретенаров сумата от 3 500 лв. "Сделката" дори била оформена като "аванс по договор", който реално не съществувал. По този начин пострадалата "купила спокойствието си". Спокойствие обаче не настъпило и обвиняемият продължавал да отправя на М. Д. заплахи по телефона и на живо, когато я засичал "случайно" в автобуси, трамвай и др. Дал й срок от 3 дни, за да му даде и остатъка от цялата искана от него сума - още 3 500 лв. Пострадалата сигнализирала за всичко това в полицията и започнало разследване", пише в съобщението на прокуратурата.

Вретенаров бе шеф на "Трамкар" по времето, когато премиерът Бойко Борисов бе кмет на София. Тогава Борисов се похвали, че Вретенаров е признал всичките си престъпления в неговия кабинет. Съдебната сага по делото "Трамкар" приключи през 2012 г. Вретенаров бе осъден на 2,5 години за длъжностно присвояване на 670 000 лв.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.