iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Преглеждат безплатно за кръвно в Александровска болница

Преглеждат безплатно за кръвно в Александровска болница 12_1451465185

Безплатни прегледи на кръвното налягане ще провеждат специалистите от Александровската болница в началото на следващата година, казаха от лечебното заведение. В дните от 11 до 13, както и на 18 и 19 януари ще се състоят консултации за хипетроници в клиниката по кардиология към здравното заведение.

„Повишеното кръвно налягане става сериозен медицински, социален и икономически проблем и засяга все повече млади хора”, коментират от Александровската болница.

Според експерти артериалната хипертония е опасна. Често заболяването е причина за сърдечносъдови усложнения, както и за мозъчен инсулт и инфаркт. А рискът за сърцето нараства, когато повишеното кръвно налягане е съчетано с висок холестерол, наднормено тегло, тютюнопушене и други фактори, натоварващи начина на здравословен живот.

Именно поради тревожното повишаване на броя хора, страдащи от заболяването, от клиниката по кардиология организират безплатни прегледи в приемния кабинет в продължение на 4 часа - от 14.30 до 18.30.

Освен клиничен преглед и ЕКГ лекарите ще преглеждат със запис и сърдечната дейност на пациентите за едно денонощие.

За да се подложим на безплатния преглед, не е нужно направление, а само предварително записване на час, уточняват от болницата.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

23-Декември-2016

22-Декември-2016

23-Декември-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.