iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отпускат още пари за НДК

Отпускат още пари за НДК 11_1448095235

Столичната община ще налее още 435 хил.лв. за допълнителна реставрация на пространството около НДК. Това става ясно от обществена поръчка на общината, с която директно възлага задачата на компанията, която и в момента реновира парковете, тротоарите, велотрасетата, парковото и уличното осветление около двореца.

Преди две седмици столичният зам.-кмет Мария Бояджийска съобщи, че предвидената сума от 13 млн. лв. за ремонти няма да стигне, тъй като са установени редица проблеми с хидроизолацията на обекта, възникнали основно заради преминаването на тежки машини по настилката в миналото.

От поканата на Столичната община, отправена към "СК-13 Пътстрой", става ясно, че най-скъпо ще струва ремонтирането на хидроизолацията и настилките при пешеходната алея около НДК - 156 хил. лв. За допълнително полагане на цимент под настилката от гранит и мрамор са предвидени 135 хил. лв, а поставянето на нови рамки за капаци на шахтите по тротоарите и за подмяна на стари електрически табла - 93 хил. лв. 51 хил. лв. ще отидат за изграждане на усилена настилка и водооттичане около административната сграда на НДК. Мотивът на общината за избор на изпълнител, без да се направи търг, е, че предстоящите строителни дейности не могат технически или икономически да се разделят от предмета на основния договор, сключен със "СК-13 Пътстрой". Той е отново за част от ремонта на НДК и е за 4.7 млн. лв.

Рехабилитацията на пространството на НДК е за близо 13.5 млн. лв., като 10.5 млн. лв. са по програма "Регионално развитие". Ако ремонтът не приключи до края на т.г., то той ще остане за сметка на Столичната община.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.