iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


От днес започват да глобяват неправилно паркираните автомобили в София

От днес започват да глобяват неправилно паркираните автомобили в София 10_1443698645

КАТ-София започва масово да заснема неправилно паркиралите автомобили в столицата и да глобява водачите, като виновните ще бъдат глобявани между 20 и 50 лв., а в по-тежки случаи ще бъдат съставяни и актове. Това съобщи пред "Хоризонт" началникът на КАТ Тенчо Тенев:

Основният ни проблем в момента в столицата е неправилното паркиране на неподходящи места и на таксиметровите автомобили, и на леките автомобили, и по джобовете, особено там, където има отбивки за автобусния транспорт. И поради тази причина КАТ-София предложи нашите автомобили, с които в момента снимаме превишението на скоростта, имаме такава възможност, вътре в самите камери да направим снимков материал за неправилно паркиралите автомобили по пътните платна в центъра на София.

Тенчо Тенев поясни, че в определени райони на София, където движението на автобуси е проблемно, защото пътят е затворен заради неправилно паркирани автомобили, ще се следи много по-сериозно за нарушения:

Ще записваме с нашите камери, ще им пращаме призовки на водачите на тези автомобили, които са нарушили закона за движение по пътищата, и ще ги санкционираме. За този вид нарушения глобата ще е от 20 до 50 лева, но ще съставяме и актове и ще изземваме контролните талони на водачите.

Акцията е с начало 1-ви октомври.

Междувременно, премиерът определи като недостатъчни предлаганите от МВР законови промени за прекратяване на нарушенията, водещи до тежки пътни инциденти. Бойко Борисов поиска до понеделник проект с драстични мерки, които да доведат до спиране на убийствата на пътя. По думите му, войната в Афганистан взема по-малко жертви годишно от това, което се случва в България.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.