iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Остава затворен булевардът за Дружба в София заради дупка

Остава затворен булевардът за Дружба в София заради дупка 04_1429090839

Булевардът за столичния кв. “Дружба” ще остане затворен поне още поне две седмици. Причината е зейналата яма на пътя, като прогнозата е на инж. Станислав Станев от “Софийска вода”.

Ремонтът ще струва до 150 000 лева. Обследването показва, че износеният долен слой на бетона на няколко места по отходната тръба е причината за аварията.

Три шахти са били асфалтирани по време на ремонта на бул. “Христофор Колумб”. Това затруднява дейността на екипите на “Софийска вода”, които вече седмица се борят да отстранят възникналия проблем с канализацията на пътя за летището.

От дружеството съобщават, че екипи на “Софийска вода” са

работили интензивно и през изминалите празнични дни

за да ремонтират авариралия канализационен колектор.

След разкриване на съоръжението на дълбочина между 6 и 8 м под нивото на асфалтовата настилка се е открила каскада от стръмни и полегати участъци на канала в продължение на около 400 м, които са изпълнени, за да бъде преодоляна разликата във височината между началото на участъка в кв. “Младост” и края в кв. “Дружба”. При връзката между стръмен и полегат участък се е образувал

отвор в дъното на канала, през който е изнесена земна маса

открита при плановата проверка на “Софийска вода”.

В по-малка степен подобни дефекти се наблюдават в различни участъци на колектора и строителните екипи ще концентрират усилията си през следващите две седмици, за да извършат пълен ремонт на съоръжението, съобщават от дружеството.

От “Софийска вода” допълват, че е имало сериозни затруднения при достигане до колектора - много от ревизионните отвори на каскадата са затрупани още през 70-те години, когато е асфалтиран този участък от пътя.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.