iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Мъж се опита да плати глобата си в градския транспорт с жълти стотинки

Мъж се опита да плати глобата си в градския транспорт с жълти стотинки 06_1465707498

Нередовен пътник в градския транспорт на столицата опита да плати глобата си с жълти стотинки, като мъжът заснел случилото се в четвъртък в автобус 280 и пусна клип в мрежата.

На кадрите се вижда как две контрольорки идват да го проверят. Човекът признава, че няма билет и изважда от раницата си торбичка с монети. По думите му парите в нея са достатъчни за санкцията от 40 лева, а може и да превишават размера й.

Двете жени се опитват да го накарат да слезе на първата възможна спирка, за да преброят парите. Той отказва и настоява, че това трябва да се направи в автобуса. Аргументът му е, че е платил глобата си.

Следват разяснения от страна на служителките на Центъра за градска мобилност, включително такива, че обявените глоби са в лева, а не в стотинки. Жените дори заплашват, че ще повикат полиция.

След нови пререкания в крайна сметка двете контрольорки не вземат парите и обясняват на гратисчията, че го "черпят едно возене".

Сценката може да бъде видяна тук: https://www.youtube.com/watch?v=kE1COEBFDmc

От 1 юни билетът за еднократно пътуване в столичния градски транспорт поскъпна с 60 процента и вече струва 1.60 лева. Глобата пък бе увеличена двойно от 20 на 40 лева.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.