iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Днес ще има протест срещу поскъпването на билета в София

Днес ще има протест срещу поскъпването на билета в София 05_1462626632

Днес недоволни столичани ще протестират с гратис-парти срещу поскъпването на билетите за градския транспорт от 1 лев на 1.60 лева от 1 юни, като повече от 2000 души са заявили, че ще се включат в нестандартната акция, чието начало е в 19 ч. на 7 май. Идеята е да се пътува без билети, но с добро настроение. Алкохолът се забранява, за да няма проблеми с полицията.

Поскъпването на билетите в София разбуни духовете и предизвика масово недоволство. Готвещите акцията столичани наричат себе си „гратисчани", а масовия градски транспорт - „софийски гратис транспорт".

Сборният пункт ще е пред НДК. Обявени са и други отправни точки - Руски паметник, Орлов мост. Всеки протестиращ може да се качва, откъдето пожелае, въпросът е да не дупчи билет.

Недоволните от поскъпването имат конкретни предложения кои линии на градския транспорт заслужават най-много да бъдат обхванати от протестната акция. В социалните мрежи особено критикувани са автобусните линии 280 и 72.

"Над 256 милиона лева е събрала Столичната община от данъци и такси за първите четири месеца на годината", похвали се зам. кметът по финанси Дончо Барбалов пред БНР. "Смятаме, че градът се развива, строи се, хората си купуват имоти, плащат данъците си, така че ние трябва да благодарим на софиянци за положителното им отношение към това, което общината прави", заяви Барбалов, като напълно игнорира масовото недоволство от немотивираното поскъпване на билета за градския транспорт.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.