iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Собствениците на оранжерии се вдигнаха на бунт

Собствениците на оранжерии се вдигнаха на бунт 01_1420808312

Собствениците на оранжерии в Пиринския край протестират, като настояват да се увеличи субсидията за новия програмен период 2015-2020 г.

„Няма никаква реакция от страна на земеделското министерство и на управляващите. Чакахме до края на тази седмица, но нищо не се случи. Затова се вдигаме на бунт, следващата седмица ще затворим главен път Е-79 за Гърция", заканиха се зеленчукопроизводители.

Целта им е с крайните си действия на гражданско неподчинение да постигнат исканията си - да има корекция в размера на средствата, както и да проведат спешна среща със земеделския министър Десислава Танева. „През декември ни гарантираха, че субсидиите ще са 7500 евро на хектар, което прави 750 евро на декар. Сега ни сюрпризираха, че помощите ще са 545 лева на декар, което е три пъти по-малко. Позволим ли да свалят ставката, после никой няма да я вдигне. Вече обсъждаме бъдещи протестни действия. Ще блокираме пътища, за да защитим правата си", заяви председателят на Сдружение „Югозапад 2013" Георги Кафтанов.

Искаме да си получим тези пари, които бяха договорени – 7500 евро на хектар. В противен случай нямаме избор, вдигаме се на бунт заедно с колегите в цялата страна, категоричен е той.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.