iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Шефове карат подчинените си да поемат вината им пред КАТ

Шефове карат подчинените си да поемат вината им пред КАТ 03_1425553241

Някои работници биват карани от шефовете си да поемат вината и да им плащат актовете от КАТ. Шефовете с мощни лъскави автомобили най-често превишавали скоростта и получавали „честитки” със снимки от полицейските видеокамери по пътя.

На някои от снимките шофьорите нарушители били снимани в гръб, а на други лицата им били размазани. Това давало възможност на шефовете да отърват наказателната отговорност, като я прехвърлят на някой от работниците. Един от подчинените, „жертвали се” заради шефа, е Илия Йорданов. Мъжът разказва, че един ден бил извикан от началството в кабинета.

„Шефът ми вика: „Абе, Илия, имам една „честитка” от КАТ. Снимали са ме с превишена скорост. Снимката е в гръб и не ми се вижда лицето.

Ще ти дам пари

виж там, отиди и го плати този акт. Кажи, че ти си шофьорът в колата. Пък аз няма да те забравя, ще ти се реванширам.” Какво да направя. На шеф отказва ли се. Отидох и го платих с неговите пари. Само дето ми резнаха от моите точки в талона. А шефът после така и не ми се реваншира”, признава работникът. Случаят на Илия не е единственият. Някои от босовете дори заплашвали отказалите да поемат вината им служители, че ще ги уволнят дисциплинарно и няма да ги пратят на борсата. В други случаи пък работодателите карали служителите си да превишават скоростта със служебните автомобили, за да не закъснеят за делова среща или при превоза на някой товар. Обещавали ако шофьорите им получат акт от КАТ, да им го платят. След това обаче се

отмятали

от думите си

и работниците били принудени от собствените си джобове да плащат за нарушението, извършено по заповед на шефовете си.

Има и някои водачи, които се възползват от несъвършенствата на видеокамерите на пътя, за да изкарват пари. Възрастна жена шофьорка от Велико Търново била известна сред местните шофьори с това, че поема на свой гръб вината на прегрешили със скоростта шофьори. Бабата не шофирала от дълги години, но книжката й била все още валидна. Срещу някой лев тя нямала нищо против да поеме чуждата вина за нещо, което не е извършила.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.