iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Ще продават част от първия МОЛ в Русе

Ще продават част от първия МОЛ в Русе 09_1441717246

Частен съдебен изпълнител обяви на търг част от първия мол "Роял Сити Център", който се намира в Русе. В публичния регистър се предлагат 14 магазина, "Детски център" и заведение.

Продажбите по заведеното изпълнително дело от Райфайзенбанк трябва да покрият учредените договорни ипотеки.

Търговският център на 5 етажа беше открит през април 2009 г. Инвеститорът "Магик" ООД привлече представители на маркови стоки в оформените помещения на 6973 кв.м площ с лица на 2 улици. Те се запълниха наполовина за сметка на опразнените магазини по главната ул. "Александровска". Кризата редуцира първоначално обявените наеми от 10-25 евро на кв.м и предоговори отношенията с наемателите, но липсата на оборот ги разгони.

От заложените преди кризата 6 проекта за молове с обща площ 123 000 кв.м в крайдунавския град бяха завършени само два. "Мега Мол Русе" вече затвори и фалира след иск на Лондонския клон на Банка Пиреос. Остана само "Мол Русе", където клиенти привлича и "Синема сити". Проектът "Гранд плаза" спря на кота 0, защото банките отказаха да финансират търговски комплекси. Завършеният "Дунав мол" не беше открит, а "Галерия" също замрази проекта си до изкоп в закупения терен на съборения завод "Петър Караминчев".

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

22-Декември-2016

23-Декември-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.