iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще изрисуват 19 детски градини в "Младост"

Ще изрисуват 19 детски градини в "Младост" 12_1418304821

19 детски градини в софийския квартал "Младост" ще бъдат изрисувани от професионални художници. Този проект е част от социалната кампания „Ние обичаме "Младост“, чиято цел е тази част на столицата да се превърне в по-красиво и приятно място за живеене.

До момента с красиви и въздействащи графити са декорирани общо 8 детски градини - 9-о ОДЗ "Зорница", 11-о ОДЗ "Мики Маус", 14-о ОДЗ "Карлсон", 19-о ОДЗ "Деница", 26-о ОДЗ "Калина", 70-о ОДЗ "Пролет", 56-о ОДЗ "Здравец", 71-во ОДЗ "Щастие".

До края на декември предстои това да се случи с още две забавачки. „Музикалният салон в нашата детска градина се превърна в истинска галерия на изкуството. Огромният мечок създава настроение и много усмивки, децата са толкова щастливи. Благодаря на двамата художници, които само за един ден успяха да се справят с изпълнението на проекта.

Изключително позитивни и талантливи млади хора”, разказа Гергана Делиджашка, директор на 26-о ОДЗ „Калина”. Авторите на графитите са Жельо Димитров и Георги Димитров, които са на мнение, че това течение в изкуството може силно да повлияе на индивидуалното развитие на на хлапетата.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.