iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Селата искат видеонаблюдение

Селата искат видеонаблюдение 06_1433842374

Селата предлагат да се създаде национална система за видеонаблюдение, въвеждането на 30 км в час ограничение на скоростта в списък от критични места в селата, както и изграждането на специализирана сигнализация и маркировка. Това са поискали вчера от Асоциацията на българските села.

„За да бъдат селата в България привлекателни за живот и икономически дейности, освен да се стимулират производителите, трябва да се осигури и тяхната безопасност“, каза Борислав Борисов, председател на Управителния съвет на асоциацията, цитиран от fermer.bg. Необходимо е да се търси ефективно решение за опазване на имуществото на хората и фирмите в селата, опазване на реколтата, имотите и земеделската техника и повишаване на пътната безопасност в селата.

Министерството на земеделието и храните ще съдейства безусловно за намирането на решение, което да доведе до по-голяма сигурност в селските райони, обеща земеделският министър Десислава Танева по време на дебата. По Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. общините могат да кандидатстват за изграждане на система за видеонаблюдение, съобщи още министърът.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.