iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Рояк пчели нападна майка и бебето й в пловдивско село

Рояк пчели нападна майка и бебето й в пловдивско село 06_1434542880

Рояк с хиляди пчели нападна майка и двумесечното й бебе в центъра на пловдивското село Каравелово, като инцидентът, който обезобрази 28-годишната Цветелина Керезова, станал във вторник около 11 часа, докато жената разхождала малката си дъщеричка Мая из селото.

Точно когато стигнали центъра обаче, разходката била помрачена от хилядите насекоми, които набелязали младата жена и се втурнали към нея и невръстната й рожба.

"Беше ужасно! Още не мога да се опомня. Една жена грабна бебето ми и го внесе в читалището, друга се притече на помощ", разказва нажилената Цветелина. По думите й виковете й били чути от секретаря на читалището Дора Шопова, която се втурнала към нея и изтръгнала количката с пеленачето от ръцете й.

„Накацаха ме по гърба и лицето, влязоха в косите ми”, спомня си ужаса майката и допълва, че първоначално помислила, че я нападат заради парфюма й, но след като свалила блузата си, осъзнала, че не той е причината.

Зверското ужилване, което буквално обезобрази жената, не било първата й среща с насекомите за деня. Няколко часа по-рано тя имала, макар и по-скромна, среща с жилещите гадинки в близост до детската градина.

Тогава тя предупредила дори учителките да внимават да не стане инцидент с децата, които играели навън. След като не успели да я покосят сутринта, пчелите се върнали по обяд и вече нанесли сериозни щети по лицето на младата майка. След близката среща с пчелите тя била откарана в лечебницата на селото с подуто лице и устни.

Според пчеларите възможните причини насекомите да нападната майката и бебето са намиращите се в близост липи, които цъфтят и ги привличат или някой рояк, който се е отделил и е полетял точно в този момент.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.