iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Роми готови на бунт

Роми готови на бунт 02_1423581527

Ромите в Николаево са готови да проливат кръв, като е на път да избухне изключително жесток и страшен конфликт.

Жителите са готови да тръгнат на бунт, по време на който да се пролее много кръв. Причината за нестихващото напрежение сред ромите е отвлечена преди няколко дни девойка, която била зверски насилвана в продължение на три денонощия. Освен това момичето било държано под ключ и много пъти заплашвано.

Жертвата е 18-годишната Алиме Салиева, която е ученичка в девети клас на професионалната гимназия "Атанас Дамянов" в града. Тя била отвлечена преди седмица на излизане от училище.

Според разказите на момичето група роми от Нова Загора я причакали и щом я видели, светкавично се втурнали към нея, грабнали я и отпрашили в неизвестна посока. В продължение на няколко дни Алиме била буквално тероризирана по всевъзможни начини.

Похитителите й се гаврили с нея, а на „помощ“ се притичвали и техни приятели. След няколкодневните зверства пострадалата успяла да избяга от мургавите апаши и вече е в дома на родителите си в тежък шок.

Ромите от махалата са категорични, че ако не бъдат задържани и осъдени извършителите, ще вземат правосъдието в свои ръце. Те заплашват и че ще се стигне до убийства, ако не видят в затвора изнасилвачите на Алиме.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.