iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Работодателските организации не искат увеличение на минималната работна заплата

Работодателските организации не искат увеличение на минималната работна заплата 12_1417424799

„Всички работодателски организации са категорично против увеличаването на минималната работна заплата и това сме го заявили и на Тристранния съвет, и в писмените си позиции”. Това заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

Той коментира решението на финансовия министър Владислав Горанов, който омекна в позицията си и заяви в неделя, че исканото от синдикатите увеличение на минималната работна заплата ще се осъществи на два пъти по 20 лева.

„Тази година имаме очакван ръст на БВП около 1%-1,5%. Догодина се очаква около 1,8%. Имаме ръст на средната заплата 1% за изтичащата година и 1,6% за следващата. И изведнъж 13% ръст на минималната заплата”, коментира Васил Велев.

„За работодателите всеки лев в чужд джоб е лична обида”, заяви Константин Тренчев от КТ „Подкрепа”. „Винаги сме настоявали доходите да се повишават. Всички пищят, че пада потреблението, а това е един от начините да се съживи икономиката”, коментира още Тренчев.

Според синдикатите увеличението на минималната заплата няма да засегне толкова много хора, колкото работодателите с мислят.

„Караме се за пари, които постоянно намаляват. Пари се събират от работеща икономика”, заяви Тренчев.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.