iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пътищата у нас не са готови за зимата

Пътищата у нас не са готови за зимата 11_1415979195

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова каза, че пътищата не са готови за зимата, няма и пари за тях. Тя обеща, че следващата седмица институциите, които отговарят за поддържането на пътната мрежа, започват интензивна подготовка.

Нов мобилизационен център ще координира работата на снегопочистващите фирми в различните области.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова призна, че готовността за зимата не е на ниво.

Ситуацията към момента, че пътищата изцяло не са готови за зимата и за зимно поддържане, не е наличен бюджет нито за подготовка на пътищата за зимно поддържане, не е наличен бюджет за осигуряване на превантивните текущи дейности по зимно поддържане. Въпреки това сме създали необходимата организация и мобилизация и от 17-и ноември обявяваме началото на пълната 24-часова готовност за осигуряване на зимно почистване при необходимост, при снеговалеж и при зимни условия.

Липсват договори по места с поддържащи фирми, други изтичат скоро, процедури по нови са в ход, но текат обжалвания. Най-критично е положението в Габрово. Най-тежко се очаква да бъде поддържането на пътищата в областите Перник, София, Плевен и Стара Загора. Сред отличниците се очаква да бъдат Разград, Силистра, Благоевград, Кърджали.

Затворени целогодишно с насипана земна маса ще бъдат проходите Етрополе-Златица и Върбишкия, а само за зимата - Троян-Кърнаре и Дюлинския.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.