iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пребиха и ограбиха дядо и баба в Малко Градище

Пребиха и ограбиха дядо и баба в Малко Градище 11_1415110583

82-годишния Боньо Добрев и 77-годишната му съпруга Мавруда бяха пребити от бой от трима маскирани бандити в любимешкото село Малко Градище. Те ограбиха от тях около 2500 лева.

Престъпниците нахлули в къщата на спящите пенсионери около 23 часа в понеделник, след като изкъртили задната врата на жилището. Възрастните хора били измъкнати от постелите им и влачени от стая в стая.

"Взеха ни GSM-а и срязаха кабела на стационарния телефон, за да не извикаме помощ. През цялото време ни биеха и питаха къде са ни парите", разказа шокираната баба Мавруда. Голям кичур от скалпа й е отмъкнат. Строшена е дясната й ръка над китката. Фрактура на същия крайник, но в подмищницата има и дядо Боньо, който днес бе опериран в хасковската ортопедия. Той е налаган с юмруци и ритници по лицето и ребрата.

Грабителите носели със себе си и моторна резачка. Те заплашвали възрастните хора, че ще ги разчленят. "Биха ни с колове и само това питаха: "Къде са парите", стене от съседното легло в болничната стая 77-годишната Мавруда Добрева.

След като бандитите си тръгнали, баба Мавруда с последни сили успяла да стигне до къщата на комшийката си откъдето извикали полиция. "Оперативно-следствените и издирвателни дейности продължават", коментираха от областната дирекция на МВР в Хасково.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.