iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Появи се нов вид измама

Появи се нов вид измама 02_1423750360

Има нов вид измама, като са поискали пари за получаване на колет. Това сигнализираха вчера от кметството в пловдивското село Труд.

Във вторник непозната жена се опитала да преметне по тази схема пенсионерка от селото. Бабата обаче се усъмнила, че нещата не са както трябва и отбила успешно атаките на непознатата, а след това веднага се оплакала в кметството.

Случката станала по обяд във вторник. На вратата на възрастната жителка на село Труд се позвънило. Когато отворила, видяла срещу себе си непозната жена, която й се представила, че е служител именно на кметството в село Труд. Измамницата подала на пенсионерката колет, като й обяснила, че е получен погрешка в кметството. Колетът уж бил изпратен от внука на възрастната жена, който работел в чужбина. Условието към бабата да получи пратката от внука било да плати 400 лева. Пенсионерката обаче се усъмнила, тъй като не за първи път получавала колети от чужбина. Тя обяснила това на непознатата, като й казала, че никога до момента не й били искани пари. Колетите получавала само срещу подпис. Малко след това непознатата измамница си тръгнала, а след като в кметството научили за измамата, уведомили полицията.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

11-Август-2016

12-Август-2015

12-Август-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com