iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Подпомагат трапезариите за бедни

Подпомагат трапезариите за бедни 12_1417780562

Обществените трапезарии за бедни, които осигуряват топъл обяд на социално слаби българи, вече ще работят през цялата година. Отпускат ни евросредства за подпомагане на общините, които предлагат обществени трапезарии.

“Те ще бъдат целогодишни, а не както сега от декември до края на март. Освен това ще разширим кръга на ползвателите”, заяви директорът на Агенцията за социално подпомагане Ивайло Иванов. Право на безплатен обяд имат всички над 255 000 социално слаби, които получават енергийни помощи.

От догодина по новата програма “Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите” бедните българи ще получават и пакети с хранителни продукти. До края на годината социалните трябва да определят какви точно ще са провизиите, които ще се раздават на нуждаещите се, но най-вероятно това са боб, захар, брашно, вафли.

Очаква се схемата да заработи през втората половина на 2015 г. Дотогава ще се проведат обществени поръчки за избор на неправителствена организация, която да помага при раздаването на хранителните продукти.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.