iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Пак не чистят София от лед въпреки глобите

Пак не чистят София от лед въпреки глобите 01_1420794247

В Столицата глобяват несъвестни граждани и вече са наложили 750 глоби от 10 лв. и са написани 10 акта за непочистени тротоари и прилежащи площи към офиси, домове и магазини, съобщиха от пресцентъра на общината.

Само преди няколко дни санкционираните граждани бяха 250. И ако по отношение на задължението на гражданите общината е стриктна, то резултатът от нейния ангажимент да почисти другите части на града не е съвсем видим. Според сайта на общината вчера срещу заледяване са обработени опасни и стръмни участъци и мостове в районите "Искър", "Овча купел", "Витоша", "Лозенец" и др. Почистени са и по-големите булеварди - бул. "Цариградско шосе", "Брюксел" и др.

Въпреки че подобни обработки се правят от неделя, централно място като Националния дворец на културата дни наред е истинска пързалка. Читатели на "Сега" съобщиха и за труден достъп до станцията на метрото в "Младост 3", където също придвижването най-вероятно би било по-сигурно с кънки, а не с обувки. Там общината не почисти нито подстъпите към спирките, нито улиците, които са ледени пързалки.

По тротоарите, както на много места в центъра, така и по кварталите, придвижването също е истинско изпитание. Дни наред по тротоарите в кварталите има няколко сантиметра лед. От общината обясниха, че вътрешнокварталните улици се почистват след оглед и по сигнал на инспектори. След това се подава сигнал до почистващите фирми, които имат грижа да се изчисти. Ден по-рано от "Пирогов" съобщиха, че на всеки шест минути постъпва по един пациент, пострадал от падане на леда.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

26-Декември-2016

26-Декември-2015

26-Декември-2013

Вход с фейсбук профил:

Гореща линия: 0888 563 496

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини

ПОРЪЧКИ се приемат само през сайта и се препращат към търговците за изпълнение!

ipernik com