iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


От 1 май в Албена ще има спасители

От 1 май в Албена ще има спасители 04_1430120745

Спасители ще пазят плажа в Албена от 1 май, като тогава ще се даде старт на летния сезон. Балчик и Кранево пък ще посрещат туристи със спасителни постове и медицинско обслужване от 1 юни. Това каза наемателят Тихомир Цветков.

Общо 130-140 спасители са необходими за охраната на цялото Добруджанско Черноморие, съобщи директорът на БЧК-Добрич, д-р Артюн Еринозов. В момента се провеждат два курса и се очаква на 9 май да има нови 30 обучени гардове за лятото. Очаква се някои от тях да започнат работа веднага, защото според прогнозите на синоптиците по-голямата част от месеца ще е подходяща за море. Живакът в термометрите ще скочи още днес и ще удари 25 градуса. Захлаждане се очаква в сряда, но за кратко. Празничният 1 май ще става за разходки и дори за плаж. Максималните температури ще достигнат 24 градуса. На следващия ден се очакват превалявания на места и леко понижаване на температурите, но в неделя отново ни очаква слънце. Като цяло времето през месец май ще бъде топло. Средната температура за месеца ще бъде около 17 градуса, а най-високата 27 градуса.

Регионалното министерство проведе търгове за отдаване под наем на плажове в Добричко. До момента стопани са намерени "Вили чайка" в Балчик и градският плаж в Каварна. В Шабла също се надяват да се намерят стопани за ивиците. Кметът проф. Райна Бърдарева сподели, че стартира изграждането на два бивака за къмпинги.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.