iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обраха оркестър докато свири

Обраха оркестър докато свири 06_1433751669

Крадци обраха музиканти от САЩ по време на концерт във Фестивалния и културен център, като скандалната информация беше потвърдена официално от ОД на МВР-Варна, както и от жертвите, потресени от кражбата.

Mузикантитe разказаха за изчезналите пари, вещи и документи, задигнати заедно с оставените им чанти и дрехи,

сред които били и международните им паспорти

Обирът е извършен след 19 часа в събота, когато в зала 1 на ФКЦ вървяла продукцията “Сътворението” от Йозеф Хайдн, част 16 от Международната музикална академия на „Варна Интернешънъл”. В злополучната вечер на сцената излязъл хор от американския щат Колумбия и симфоничен оркестър от Пазарджик. Домакините им предоставили съблекални и гримьорни, като българите предвидливо заключили в тях дрехите и вещите си, но гостите не предполагали, че някой ще им посегне точно тук, и само затворили вратите. „Изпълнителите оставили багажа си зад сцената без надзор и докато тече концертът, крадците се възползвали и ги обрали. Сигналът за кражбата е подаден малко след 21 часа, след края на концерта от потърпевшите. Задигнати са чантите, в които имало лични вещи, сред които мобилни телефони, лични документи и пари. Веднага е започната работа от органите на реда за установяване на извършителите. Образувано е досъдебно производство. За случая е уведомен дежурен прокурор”, съобщи Ивана Милева от полицията във Варна.

Тримата обрани музиканти били български граждани, но се предполага, че са от групата на гостуващите артисти от САЩ. Според представители на домакините гостите са на турне и липсата на международните им паспорти ги блокира в България. От ФКЦ признават, че в сградата има видеонаблюдение, но в съблекалните и гримьорните камерите са изключени, за да могат артистите спокойно да се преобличат.

Неофициалната информация е за повече от трима пострадали

чиито вещи също са пребъркани от крадците, но при тях не липсват лични документи и затова не са подали официално оплакване, казаха наши източници. От ФКЦ признават, че наоколо са засичани крадци и джебчийки, но не предполагат да са били толкова нагли, за да влязат вътре и да оберат гастролиращите музиканти.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.