iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обраха 15 къщи и вили в дупнишко село

Обраха 15 къщи и вили в дупнишко село 11_1417005690

В дупнишкото с. Дяково са обрани 15 къщи и вили за седмица-две и селото е пропищяло от обирджии, оплака се кметицата Здравка Тонева /ГЕРБ/.

При последния набег в махала Гьондерска апашите се справили с 6 къщи, между които и вилата на прокурора от Дупница Ивайло Василев, чийто брат Камен Иванов е във ВСС. "Вярно е - взломили са вилата ни, взели са бакърени тави, някаква дребна посуда, за щастие други щети няма", сподели магистратът.

В махала Крич е обрана вилата на прокурорка, която работи в София - оттам са взети плазмени телевизори, косачка, машини за ремонти и др., отбеляза кметицата Тонева. Според местни хора, от една от къщите са задигнати 20 хиляди лева.

Полиция правела огледи на обраните къщи в Дяково - открити са следи от гуми с едър грайфер, очевидно от автомобил, с който крадците са прекарвали плячкосаното. "Поискахме да пращат нощем патрулка в селото ни, но казаха, че не е възможно - имало много командировани полицаи на границата с Турция заради бежанците и не им достигали хора. И за нас няма спасение. Освен аз да хвана пистолета и да почна да стрелям", отчаяна е кметицата. Предполага се, че селото е обект на набези от група крадци гастрольори.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.