iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Направиха курбан, за да спрат нещастията в Крушевец

Направиха курбан, за да спрат нещастията в Крушевец 11_1415782986

Не утихва болката за смъртта на детенцето в Крушевец дори два месеца след смъртта. Почернената Нонка Кънева загуби 11-месечното си бебе при нелепа катастрофа в Крушевец.

Малката Красимира бе прегазена от пиян граничен полицай на 11 септември тази година. Два месеца по-късно жителите на созополското село направиха курбан, за да спрат нещастията на пътя.

В специални касички, поставени от кмета Иван Иванов в магазини и заведения, хората от селото събраха над 500 лева и днес заклаха две агнета. Курбанът беше осветен от отец Николай от църквата „Иван Рилски” и беше раздаден в центъра на селото.

Датата съвпадна с друга трагедия, отнела два човешки живота. Точно преди три години в Крушевец при зверска катастрофа на пътя загинаха 25-годишният Сунай и сестра му 22-годишната Джейлян Илязови. Двамата тръгнали късно вечерта на дискотека в съседното село Равна гора. Пътували в претъпкан джип заедно с още 8 младежи, когато возилото излетяло от пътя и се преобърнало в канавката. В касапницата братът и сестрата загинали на място.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.