iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Намериха загинал първия с електронна грина за проследяване

Намериха загинал първия с електронна грина за проследяване 11_1416379767

От задушаване загина първият осъден на пробация с поставена електронна гривна за проследяване в Пловдив. Рафаил Янев на 27 години бе открит мъртъв в понеделник сутринта в апартамент на ул. "Георги Кондолов" 39 в квартал "Кючук Париж".

Тялото му е намерено от хазяйката, която се опитала да влезе в апартамента, но входната врата била заключена отвътре. От жилището се носела неприятна и задушлива миризма и жената веднага се обадила на телефон 112. На място пристигнали две пожарни коли, полицейска патрулка и линейка. Лекарите само констатирали, че наемателят е мъртъв.

"После дойдоха и лекари от Съдебна медицина. Говореха, че младежът най-вероятно е умрял в съня си, след като заспал на дивана с незагасена цигара. От нея пък се подпалили завивките и дунапреновият матрак и момчето се е обгазило до смърт", разказа съседката Николина Кръстева.

Рафаил обичал
да пийва

Комшиите твърдят, че във фаталната нощ не видели пламъци да излизат от апартамента, иначе щели веднага да се обадят на пожарната.

Загиналият е от Мадан. На квартира в "Кючук Париж" е от февруари 2014 г. Съседите разказаха, че не е създавал проблеми в блока и на хазяйката си, но много обичал да си попийва.

"Вероятно под въздействието на алкохола Рафаил е заспал с незагасена цигара и е станала белята с трагичен край вследствие на гъстия дим", коментираха хора от блока.

Рафаил Янев е първият осъден в града под тепетата с електронна гривна за проследяване. По бързото производство той получил 3 години пробация, след като два пъти бил хващан да шофира пиян.

Съдебният аксесоар му бил поставен на глезена на крака на 13 ноември. На следващия ден електронната гривна била активирана и започнала да излъчва сигнал, който се следи от столичната фирма "Джи Форест".

Изчезнал
сигнал

Проследяващото устройство трябвало да гарантира спазването на наложената от съда забрана на Рафаил Янев да напуска квартирата си от 22 до 6 ч. Сигналът в центъра за мониторинг обаче изчезнал изненадващо през нощта на неделя срещу понеделник. Операторите уведомили за това сектор "Пробация" на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". Инспекторът от пробационната служба, който персонално отговарял за осъдения, посетил заедно със свой колега в понеделник сутринта квартирата на Рафаил Янев. Там те се засекли със полицаите и пожарникарите, повикани от хазяйката.

"Има някаква прокоба над апартамента, който обитаваше Рафаил. Това е втора нелепа смърт в него", казаха съседи. Преди седем години и половина от свръхдоза наркотици починала дъщерята на хазяйката.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.