iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Наказаха мъже, които пиели на детска площадка

Наказаха мъже, които пиели на детска площадка 06_1433573594

Наказаха двама мъже, които превзели детска площадка в Шумен, пиели алкохол сред катерушките и нападнали униформени с винкел и нож. Наказанието за хулиганството е подписи и работа.

На Йордан А. (54 г.) от Шумен е наложена пробация 16 месеца и удръжки от заплатата по 10% в продължение на десет месеца. Аверът му Г.Д. (51 г.) от Омуртаг ще се подписва пред пробационен служител също толкова дълго, но трябва 150 часа да работи в полза на обществото, без заплащане. Това споразумение с прокуратурата е одобрено от районния съд в Шумен.

Отделно двамата ще бъдат санкционирани и по общинската Наредба 1 за употреба на алкохол на обществено място.

Мъжете влезли в сблъсък със закона на 16 май тази година на ул."Бели лом". На мястото били извикани полицаи, които им направили забележка, че пият на неподходящо място, но мъжете изригнали с обиди и закани. Като им поискали личните карти, единият извадил джобно ножче да напада, а Йорадан се навел и взел винкел. За късмет не успели да наранят униформените. Само единия от полициаите бил с лека телесна повреда от сблъсъка.

Йордан е лежал 12 г. в затвора за убийство на съсед още по време на социализма и сега "изявата" му не изненадала полицаите.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.