iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Наблюдават крадците с камери в русенско село

Наблюдават крадците с камери в русенско село 01_1422458568

Измислиха нов начин за борба с кражбите в русенското село Черешово. За да се справи с набезите кметството е поставило видеонаблюдение.

Преди години посегателствата на апашите в необитаемите къщи се превърнали в истинска напаст. Не останал нито един двор, който крадците да не претарашат, съобщи БНТ-2. Рачо Стоянов е един от жителите на селото.

Мъжът живее сам и казва, че почти не е останала къща, в която да не са нахлували крадци. Апашите обикалят нощем и са особено активни през зимата. През годините целта на кражбите им се е променила. “Отначало животни крадяха, сега повечето на пари наблягат. На възрастното население вземат пенсиите и бягат”, разказа Стоянов.

Кметският наместник Сидер Златев отказа да каже къде точно са разположени камерите. “Не мога да кажа къде точно са сложени, не трябва да се дава гласност на това нещо. Достъп до тях имат в РУП – Сливо поле, достъп имам и аз”, отбеляза той. 12 от къщите в Черешово са собственост на чужденци.

Освен няколкото англичани в селото ваканционен имот има и австралиец. Затова системата от камери брани не само постоянно живеещите възрастни жители, но и необитаемите имоти на новите заселници.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.