iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Може да има атентат у нас

Може да има атентат у нас 01_1420970714

Експертът по национална сигурност проф. Димитър Йончев каза, че България не е изолирана от кръга държави, заплашени да са следващите жертви на радикалния ислям.

Според него случилото се във Франция трябва да бъде ясен сигнал за родното разузнаване и контраразузнаване да не подценява предупрежденията на партньорските служби.

Атаката в редакцията на "Шарли Ебдо" е лишена от почерка на ислямистките терористични актове.

Двамата нападатели са маскирани като членове на специалните части, вършат работата си професионално, въоръжени са с автомати, но вместо да заличават следи - оставят личните си карти в автомобила, с който бягат.

Не е изключено България отново да стане жертва на атентат с цел да бъде замесена в процеси между трети страни, какъвто вероятно беше случаят с взривения автобус с израелски туристи в Бургас. За това отговорност имат и политиците, смята проф. Йончев, предаде БЛИЦ.

В повечето страни от Западна Европа имиграционните вълни преди години са дали възможност за зараждане на радикален ислям от вътре. В България мюсюлманското население обаче от столетия е част от родното общество.

Проблемът у нас е, че през последните 25 години родното разузнаване е заклеймено като функция на тоталитарната власт. Това, както и липсата на средства са отслабили неговата дейност, смята експертът.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.