iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Модна агенция обещава, но не прави звезди от децата

Модна агенция обещава, но не прави звезди от децата 02_1423751103

Обещават от модна агензция на родители бляскава кариера на децата им като модели или актьори. Те обаче трябва да платят известна сума.

След плащането обаче нищо не се случва с обещаната бляскава кариера. За това сигнализира зрител на Нова телевизия. В някои от най-големите форуми у нас също има пуснати теми с оплаквания от майки, които са ужилени от схемата.

Поблазнена от светлините на прожекторите

и от желанието на детето си да стане модел или актьор, една амбициозна майка регистрира сина си в сайта на фирма за кастинг за талантливи деца. Обещанията звучат добре - участия в телевизионни реклами и филми. Изпраща SMS на стойност 6 лв. Още на следващия ден получава обаждане от жена, която се представя за Рени Димитрова.”Казаха ми, че детето ми е одобрено, че ще направят договор за три години, ще му бъде плащано за участие във филми, новели, реклами, по телевизия, националната телевизия. Трябва да заплатя две такси, които гарантират неговото участие, нещо като регистрация в тяхната фирма. След това ни обещаха големи печалби, защото детето ми е атрактивно”, разказва майката.За да започне кариера и да потекат печалбите, тя платила по куриер на кастинг агенцията – един път 53 лева и втори път – 39 лева. След като

плаща близо 100 лева

на куриера, майката многократно се опитва да се свърже с жената от кастинг агенцията. Така и не успява.

След репортерска проверка обаче не стана ясно има ли служител на име Рени Димитрова и защо по телефона тя обещава на родителите договори и бляскава кариера за техните деца. Разследващи обясниха пред „Монитор”, че в този случай вероятността да се заведе дело за измама е минимална. Причината е, че действително на сайта на кастинг агенцията има само разяснение за какво отиват парите. Така де юре организаторите не са подвели родителите, като съм им събрали пари за регистрация, но реално не е поеман ангажимент, че със сигурност ще бъдат уредени участия на малките „звезди”.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

10-Март-2017

09-Март-2016

08-Март-2016

10-Март-2015

09-Март-2015

10-Март-2014

09-Март-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com