iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Мними полицаи са ограбили жена в Новозагорско

Мними полицаи са ограбили жена в Новозагорско 01_1421071256

Трима крадци са се представили за полицаи и са обрали 67-годишна жена от село Коньово, съобщиха от полицията. Двама от тях са били намерени за по-малко от 24 часа. Наглото им престъпление е било извършено на 10 януари.

Вечерта около 19.20 ч. тримата мъже, които са на 20, 40 и 42 години и са от същото село, посетили дома на 67-годишната жена.

Представили се за ченгета и казали, че трябва да говорят с нея. Така я накарали да отвори вратата и влезли в къщата й. След като веднъж вече влезли в дома й, започнали да я заплашват, че ако не им каже къде са й парите, ще я пребият.

Жената им дала малкото, което имала – 130 лв. и мобилния си телефон. Те видели, че няма да измъкнат нищо повече, поровили още малко из къщата, но бързо след това офейкали. Пенсионерката се опомнила след преживения шок и подала сигнал в полицията. Това се случило около 22.15 ч.

Ченгетата се заели с издирването по описанието на потърпевшата. За по-малко от един ден са успели да намерят двама от фалшивите си колеги и да ги закопчаят.

Откарали ги в районното и при проверката станало ясно, че са криминално проявени. 20-годишният им съучастник към момента не е имал криминални регистрации. Третият, който се укрива, е обявен за издирване.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.