iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Мизия в ужас от нов потоп

Мизия в ужас от нов потоп 03_1426068211

Хората в Мизия отново са в паника от предстоящ потоп. След последните валежи нивото на река Скът се покачва драстично. Водният стълб се мери денонощно на всеки час както от служители на Басейнова дирекция, така и на общината, съобщи заместник-кметът Николай Нековски.

Хората са настръхнали от ужас и непрекъснато обикалят буйната река, изплашени, че потопът от наводнението миналото лято пак ще ги сполети.

Според местните заплашителното покачване на нивото е започнало преди три дни и продължава с висока скорост. В приземните етажи и мазетата на крайречните квартали вече са избили подпочвени води. Според Никовски ужасът, който е обхванал хората, е основателен. До преливането на Скът остава само още метър и половина, но топенето на снеговете тепърва предстои. А земята е прекалено напоена и не може да поеме повече валежи.

Заради критичната ситуация областният управител Малина Николова нареди спешна проверка на язовирите по течението на Скът, които образуват водосбор и ако прелеят, отново ще потопят града. «Проблемите ни идват при повишено ниво на водоемите в съседните общини Бяла Слатина, Борован, Хайредин и част от Враца”, категоричен е заместник-кметът на Мизия.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

05-Август-2015

05-Август-2014

04-Август-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com